Razmjena linkova, ima li više smisla?

Prije nego vam kažem kako dobiti kvalitetne linkove treba da napomenemo par bitnih stvari vezano za dolazne linkove. Prije svega moramo znati koja je razlika između kvalitetnih i nekvalitetnih linkova. Da bi to otkrili morate paziti na dvoje stvari: Sa kakve stranice link dolazi i kako je postavljen. Trebate biti veoma oprezni jer svaka greška može vas koštati jako skupo od strane Googla. On baš ne tolerira linkove sa kako se nazivaju spam stranica. Dakle, najbolji način da dobijete kvalitetne a s tim i besplatne linkove je razmjena. To vam je najjednostavniji način a i jedan od najstarijih načina.

Prvo trebate pronaći web stranicu koja ima sličan sadržaj kao i vi ali naravno pazite da vam nisu direktna konkurencija jer to onda nema smisla. Nakon što pronađete odgovarajuću stranicu na određeno mjesto na svojoj stranici ubacite taj link. Prije svega naravno važno je da vi prvo date svoj link. Zatim napišite pismo webmasteru, pokažite mi link na njegove stranice i zatražite link na svoje stranice. Nije baš pristojno samo tražiti link prije nego ga ponudite. Ne brinite ako vas neki od njih odbiju, samo obrišite njihov link sa stranice nakon toga i tražite dalje.

Netko će sigurno biti zainteresiran za razmjenu jer to ide u korist za obje strane. Također možete napisati kvalitetan članak o vama ili vašim uslugama i u njega umetnuti link vaše stranice. Ponekad vam neće dozvoliti da link stavite direktno u tekst ali ga zato uvijek možete staviti u potpisu ili u djelu gdje se govori o autoru. Isti članak možete objaviti na više stranica ali uz uvjet da se sadržaj ne mijenja i da ostane originalan. To vam je za članke na hrvatskom jeziku. Za članke na engleskom imate na raspolaganju stotine stranica.

Iako razmjena linkova više i nije tako popularna daleko je od toga da je totalno izgubila smisao, samo pazite prilikom razmjene gdje ćete dobiti link, koliko je stara stranica, kakav ima PR, dali je link u samo jednom članku ili u sidebaru.